Traducere pentru RAO – Relicvariul

RelicvariulRelicvariul (Reliquary) – al doilea volum din seria Pendergast
de Douglas Preston, Lincoln Child / RAO Class / Legat
noiembrie 2007

Redactor: Vlad T.Popescu

Prezentarea de pe coperta IV:

La optsprezece luni după uciderea lui Mbwun, creatura de coşmar venită de pe platou uitat de lume din bazinul Amazonului, oraşul e zguduit de o serie de crime comise cu sălbăticie. Victimele sunt mai ales oamenii-cârtiţă, vagabonzii care sălăşluiesc în imensul, stratificatul şi necartografiatulul labirint de tuneluri şi canale de sub metropolă.
Dar scandalul izbucneşte abia după descoperirea trupului aproape descompus şi decapitat al unei tinere mondene. Mephisto, cel mai cunoscut dintre liderii cârtiţelor, vrea să-i unească pe toţi locuitorii tunelurilor împotriva pericolului necunoscut, care pare să urce din „Mansarda Diavolului”, zona până atunci pustie din străfundul subteranelor.
În acest loc cumplit, care urmează să fie inundat de apele lacului artificial Reservoir din Central Park, pătrund Pendergast, locotenentul D’Agosta, Mepfisto şi Margo Green, într-o încercare disperată, de a împiedica infiltrarea apei în fluviul Hudson şi, implicit, infestarea oceanului cu liliceae mbwunensis, planta-drog a lui Mbwun, acum modificata genetic.

Anunțuri

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor (şi mai rentabil) să traduc ce-au scris alţii! :))
Acest articol a fost publicat în traduceri RAO și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.